Υλικά
- 1 / 4 αμπελόφυλλα
- 1 φλ/νι ρύζι βρασμένο
- 2-3 κονσέρβες τόνο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 1 κ.σ. ντοματοπολτέ
- αλάτι, πιπέρι
- ζωμό λαχανικών
- λίγο λάδι
- λίγο λεμόνι
- 1 φλ/νι ρύζι βρασμένο
- 2-3 κονσέρβες τόνο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε κυβάκια
- 1 κ.σ. ντοματοπολτέ
- αλάτι, πιπέρι
- ζωμό λαχανικών
- λίγο λάδι
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε την ντομάτα, τον πελτέ που έχει αραιώσει σε ζωμό (μισή κούπα) και αφήστε να ψηθεί για λίγο. Από αυτή τη σάλτσα κρατήστε τη μισή και περιχύστε τα ντολμαδάκια στο τέλος πριν το ψήσιμο.
- Σε μπολ ανακατέψτε τον τόνο, το ρύζι, το μαϊντανό, τη ντομάτα και το μισό μείγμα τη σάλτσας που φτιάξατε με την ντομάτα. Τέλος ρίξτε λίγο λεμόνι και πιπεράκι.
- Πλύνετε και ζεματίστε τα αμπελόφυλλα σε καυτό νερό για περίπου ένα λεπτό. Βγάλτε τα και βουτήξτε σε κρύο νερό και μετά βάλτε τα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα νερά.
- Πάρετε ένα - ένα φύλλο και βάλτε 1 κουταλάκι γέμιση. Περιχύστε με την υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και το ψήστε στο φούρνο στους 180-200 περίπου 30 λεπτά. Προς το τέλος ξεσκεπάστε για να ροδίσουν τα ντολμαδάκια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου