Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Μοσχαράκι με λιαστή ντομάτα και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 2 -4 άτομα - 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν



- αλάτι και πιπέρι
- 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κύβους (από σπάλα)
- 1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
- 80 γραμμάρια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη


Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα

- 1 κιλό πατάτες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
- 1 κύβο λαχανικών
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση
  1. Ρυθμίζουμε την εστία της κουζίνας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, σοτάρουμε το μοσχαράκι κομμένο σε κύβους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι, τα φέρνουμε μια βόλτα και συνεχίζουμε με το εστραγκόν.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι με κλειστό καπάκι για περίπου 45 λεπτά. Μετά βάζουμε την κρέμα γάλακτος μια ωραία ιδέα είναι να βάλουμε στην κρέμα και λίγο καρύδι τριμμένο, γιατί δίνει πολύ ωραίο άρωμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τη σάλτσα του και τον πουρέ.
Για τον πουρέ πατάτας με παρμεζάνα
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  2. Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη παρμεζάνα θέλουμε και ανακατεύουμε.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου