Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 λαβράκι (περίπου 1 κιλό)
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
- Κόκκοι πιπεριού
- 3 σακκουλάκια αλάτι χοντρό
- 8 μπουκετάκια μπρόκολο βρασμένο
- 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε κύβους
- Φύλλα ρόκας
- Ξύδι
Εκτέλεση
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
- Κόκκοι πιπεριού
- 3 σακκουλάκια αλάτι χοντρό
- 8 μπουκετάκια μπρόκολο βρασμένο
- 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε κύβους
- Φύλλα ρόκας
- Ξύδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το λαβράκι και το ξεπλένουμε. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Ξεπλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό, το σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού.
- Ανοίγουμε την κοιλιά του ψαριού και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Τη καλύπτουμε με ασημόχαρτο για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
- Στρώνουμε με αρκετό αλάτι τον πάτο ενός ταψιού, τοποθετούμε πάνω το λαβράκι και το καλύπτουμε όλο με μπόλικο αλάτι.
- Παράλληλα βράζουμε για 20 λεπτά το μπρόκολο. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε και τις πατάτες για 25 λεπτά.
- Βάζουμε το ψάρι στο φούρνο να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο, σπάμε το αλάτι με ένα σφυράκι, αφαιρούμε την πέτσα από το ψάρι και σερβίρουμε το ψαχνό σε ένα πιάτο.
- Συνοδεύουμε το λαβράκι με βραστό μπρόκολο, τις πατάτες και γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου