Υλικά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή)
- 1 αυγό
- 50γρ. φέτα ή λευκό τυρί
- 100γρ. μανούρι
- 100γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
- 100γρ. κασέρι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή)
- 1 αυγό
- 50γρ. φέτα ή λευκό τυρί
- 100γρ. μανούρι
- 100γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
- 100γρ. κασέρι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με το πιπέρι. Ανακατεύουμε με σύρμα το ηλιέλαιο με το γάλα και προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας είναι σχετικά μαλακή χωρίζουμε σε μικρά μέρη και πλάθουμε με το χέρι να καλύπτει εντελώς την παλάμη μας.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τυριών και κλείνουμε το τυροπιτάκι. Απλώνουμε σε λαδόκολλα αντικολλητική και αλείφουμε με το αυγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου