Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Βίδες με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά για 2-4 άτομα

2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
400 γραμμάρια μανιτάρια
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό


2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
 


 


800 γραμμάρια μακαρόνια βίδες
800 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
3 κρεμμύδια
2 ντομάτες ψιλοκομμένες


Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στο μίξερ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνουμε στο μίξερ και μετά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζουμε νερό για τις βίδες.
  2. Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις βίδες να βράσουν και τις σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμες.
  4. Βάζουμε σε πιατέλα πρώτα τις βίδες, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου