Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Κοτόπουλο με πιπεριές, μπρόκολο και ρύζι

Υλικά για 2-4 άτομα

Χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
1 κούπα ρύζι σπυρωτό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με μια κούπα νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 5 λεπτά.
  3. Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε  το κοτόπουλο μαζί με την πιπεριά και το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του το σκόρδο ρίχνουμε  το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα μας.
  5. Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
  6. Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου