2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
4-5 γαρύφαλλα
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
500 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό από μπούτι
3 μεγάλα κυδώνια
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
4-5 γαρύφαλλα
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
500 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό από μπούτι
3 μεγάλα κυδώνια
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και σε ένα τηγάνι βάζετε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, κόβετε το χοιρινό σε μερίδες και το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε κι αυτό και το ακουμπάτε δίπλα στα κυδώνια.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει.
- Ρίχνετε μέσα τις μερίδες του χοιρινού, προσθέτετε το κρασί, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε.
- Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κυδώνια, μετριάζετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά τη διαδικασία, προσθέστε λίγο νερό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου