Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Caramel cheesecake

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το cheesecake
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 πακετάκια των 200 γραμμαρίων τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι


1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
 4 αυγά
1,5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
150 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές της σούπας (χωριστά) ζάχαρη


Για την επικάλυψη καραμέλας
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια γλυκόζη
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς

Εκτέλεση

Για το cheesecake
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στο πρόγραμμά με αντιστάσεις πάνω και κάτω. Βάζετε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
  2. Αναμιγνύετε τα μπισκότα με την κουβερτούρα, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο, και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.
  3. Ψήνετε για 10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, χτυπάτε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά.
  6. Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  7. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε με την καραμέλα.
Για την επικάλυψη καραμέλας
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα. Αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Όταν η θερμοκρασία πέσει, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα, περιχύνουμε το cheesecake με την καραμέλα και σερβίρουμε.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου