5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα μπαρμπούνια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπέρωσε τα μπαρμπούνια και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι.
- Ανακατέψτε το σκόρδο με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε ψάρι.
- Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου