¾ από φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 σκελίδες λειωμένο σκόρδο
Μερικά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
2 κουτιά ( ½ κιλό) ντοματούλες αποφλοιωμένες
6 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
Λίγη ρίγανη τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
3 σκελίδες λειωμένο σκόρδο
Μερικά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
2 κουτιά ( ½ κιλό) ντοματούλες αποφλοιωμένες
6 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
Λίγη ρίγανη τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μαϊντανό,για ένα λεπτό. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
- Βράζουμε τη σάλτσα για 45 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τέλος τη ρίγανη, τις αντζούγιες και τον ντοματοπολτό. Βράζουμε τη σάλτσα μερικά λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Τη σερβίρουμε μαζί με τα λιγκουίνι και τυρί τριμμένο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου