αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
750 γραμμάρια χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
750 γραμμάρια χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Για την πρασοτηγανιά χρειάζεται κρέας χοιρινό, πράσα, αλάτι, πιπέρι και λάδι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε κρασί ή νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτουν το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
- Περίπου 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου