Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ταλιατέλες με ροκφόρ και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια ταλιατέλες
80 γραμμάρια ροκφόρ
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
500 γραμμάρια μπρόκολο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγα καρύδια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για λίγα λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στο σημείο αυτό, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Τότε,  όταν δηλαδή το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και τις ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν. Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά περίπου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  5. Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, το ροκφόρ, το πεκορίνο και το μισό κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες.
  6. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Ανακατεύουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσουν τα τυριά.
    Σερβίρουμε μοιράζοντας τις ταλιατέλες σε 6 πιάτα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν μερίδες για 6 άτομα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κουκουνάρι μαζί με λίγα καρύδια και σερβίρουμε.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου