Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Τορτελίνια με αρακά και μπέικον

Υλικά για 2-4 άτομα  

300 γραμμάρια τορτελίνια  ½ κούπας κεφαλογραβιέρα 1 κούπα regato
200 γραμμάρια αρακά
50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες



1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι


πιπέρι λευκό
μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον αρακά. Αφήνουμε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν.
  3. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  4. Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε τα τορτελίνια τα οποία έχουμε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  5.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου