Υλικά για 2-4 άτομα
4 πατάτες βρασμένες2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό από μισό λεμόνι
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφού μαλακώσουν τις κόβουμε σε κύβους.
- Σ’ αυτό προσθέτουμε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κοκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Πλάθουμε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
- Σε μια γαβάθα προσθέτουμε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με δυόσμο. Στρώνουμε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου