Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια

Υλικά για 8-10 άτομα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ και μόλις ζεστάνει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί
με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 20 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι πιεί το ζουμί του.
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.


Υλικά 1,5 κούπα του καφέ ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
τα συκωτάκια της γαλοπούλας
μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα κρασί λευκό
άνιθο







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου