Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Παγωτό στρατσιατέλα

Υλικά για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
410 γραμμάρια γάλα εβαπορέ με λιπαρά
1 φακελάκι μους στρατσιατέλα
1 κούπα πλήρες γάλα με λιπαρά






Εκτέλεση


  1. Τοποθετούμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει καλά. Είναι σημαντικό να το έχουμε βάλει στην κατάψυξη για να μας αφρατέψει κατά το χτύπημα με το μίξερ.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλήρες γάλα και αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους στρατσιατέλα. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή η μους.
  3. Βγάζουμε το γάλα εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα και να γίνει τριπλάσιο σε όγκο.
  4. Ρίχνουμε και τη μους στρατσιατέλα στη λεκάνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 10 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο.
  6. Εάν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθούμε της οδηγίες του παρασκευαστή.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου