Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Κορμός θαλασσινών



Υλικά Για 2-4 άτομα
Βάζετε το φιλέτο σε λαδωμένο ταψάκι, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά, γυρίζοντας το μία φορά. Βγάζετε και


το κόβετε σε κύβους.
Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ρίχνετε τα θαλασσινά και ανακατεύετε. Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 3 λεπτά.
Βγάζετε από τη φωτιά, βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά και τα σουρώνετε.
Κατόπιν αδειάζετε σε μπολ το μείγμα με τα ψαρικά, τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την κρέμα και τον άνηθο. Ανακατεύετε προσεκτικά. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη σφολιάτα σε τετράγωνο φύλλο με διάμετρο 30 – 32 εκ.

Πασπαλίζετε το κέντρο της με κορν φλάουρ και βάζετε κατά μήκος τη γέμιση, αφήνοντας 10 εκ. περιθώριο από τη κάθε πλευρά.
Με μαχαίρι κόβετε τα περιθώρια σε λωρίδες τη γέμιση σταυρωτά, αλείφετε με το αυγό, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε!



Υλικά

350 γραμμάρια φιλέτο (πέρκα, κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος, γλώσσας ή ότι άλλο επιθυμείτε)
Αλατοπίπερο
Χυμός από ½ λεμόνι
150 γραμμάρια ποικιλία θαλασσινών (κατεψυγμένα σε πακέτο)
100 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 γραμμάρια μπρόκολο σε μπουκετάκια
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 πακέτο (450 γραμμάρια) ζύμη σφολιάτας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι 











Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου