Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ινδικό ρύζι με λαχανικά


Για 2-4 άτομα
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και τηγανίζετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα
υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.



4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
120 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
60 γραμμάρια καρότα σε κύβους
60 γραμμάρια φασολάκια κομμένα στα 3
450 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
1 κουταλιά αλάτι
1 ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 σπόρους κάρδαμο
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών 











Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου