Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Αρνάκι με κρασί, μουστάρδα και δεντρολίβανο

Εκτελεση
1 αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
5-6 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες


 




2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει 1 γαρίφαλο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ή ροζέ αρετσίνωτο κρασί
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Οδηγίες:

                  
Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του αρνιού αφού τις αλατοπιπερώσετε. Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και το κονιάκ, συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15’ μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά. Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα και το δεντρολίβανο, ανακατεύετε τη σάλτσα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία δύο βράσεις. Συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες φούρνου.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου