Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Σφολιατίνια με μαρέγκα

Υλικά Για 4-6 άτομα 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
5 ασπράδια αυγών
300 γραμμάρια ζάχαρη



 






Εκτέλεση
Προσθέτουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ που είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει μπεν μαρί.

Το χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει καυτό. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε ώσπου να κρυώσει και να γίνει σφικτή μαρέγκα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω όλη τη μαρέγκα και με μια σπάτουλα αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, έως η μαρέγκα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.


Στη συνέχεια χτυπάμε καλά με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτη σαντιγί.
'Έπειτα, καλύπτουμε με μια νέα λαδόκολλα και γυρίζουμε προσεκτικά την ψημένη μαρέγκα ώστε να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα με την οποία ψήθηκε. 


Στην ακάλυπτη πλέον μεριά απλώνουμε πάνω σαντιγί. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη μαρέγκα μαζί με τη λαδόκολλα, και αφαιρώντας τη λαδόκολλα κατά το τύλιγμα.

Διατηρούμε το ρολό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. 










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου