Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Τονοσαλάτα με ρεβίθια και καλαμπόκι

Υλικά για 4-6 άτομα
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι γλυκό καλαμπόκι
2 αγγουράκια, ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια


 




1.5 φλιτζάνι σέλινο, κοτσάνι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό, στραγγισμένο


Για τη σάλτσα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα κτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία απαλή σάλτσα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Για τη σαλάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με το ντρέσινκ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί. 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου