Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Κέικ με μπανάνα και καφέ

Υλικά για 6-8 άτομα
2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι


 




100 γραμμάρια φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κουταλιές του γλυκού κοφτά κανέλα
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αβγά


Για το γλάσο
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίος καφές




Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώστε μια φόρμα 23x12 εκ. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα με το σύρμα. Σίγα- σιγά ρίξτε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε το στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές. Τέλος ενσωματώστε τα καρύδια στο μείγμα.
Γεμίστε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάξτε μάφινς.

Ψήστε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο
Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη. Διαλύστε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό ακόμα για να έχετε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μίγμα. Περιχύστε το κέικ όταν κρυώσει τελείως. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου