Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Σουβλάκια με τσίλι

Υλικά Για 8-10 άτομα
Σε ξύλο κοπής κόβετε το μοσχάρι σε κυβάκια περίπου 3 εκ. Κατόπιν το βάζετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για
3 ώρες. Μία καλή ιδέα είναι να τα φτιάξετε έως αυτή τη φάση από την προηγούμενη ημέρα ώστε την ώρα που τα θέλετε να σας μένει μόνο το ψήσιμο.
Παίρνετε 20 καλαμάκια και περνάτε τους κύβους κρέατος για να γίνουν τα σουβλάκια.
Τα τοποθετείτε πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και τα ψήνετε τα μέχρι να ροδίσουν δηλαδή για περίπου 25 λεπτά.
Σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού και ρυζάκι!



750 γραμμάρια μπούτι βοδινό κρέας χωρίς κόκαλο
1/4 φλιτζανιού ελαφριά γλυκιά σάλτσα τσίλι
1/3 φλιτζανιού σάλτσα δαμάσκηνου
1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
4 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά φρέσκοτριμμένο τζίντζερ
1/4 φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου










Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου