Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Σπιτική τούρτα βύσσινο

Υλικά για 6-8 άτομα
Για το παντεσπάνι θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά, να αφρατέψουν και να πήξουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια κα
 το ρίχνουμε πάνω από τα αβγά.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην φύγει ο αέρας. Πασπαλίζουμε με αλεύρι στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 3 κουτάλια σε σαντιγί. Χτυπάμε τα γιαούρτια με την υπόλοιπη ζάχαρη, και ανακατεύουμε απαλά με τη σαντιγί.


Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη. Μόλις κρυώσει την προσθέτουμε στην κρέμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε μέσα και τη βανίλια ή το λικέρ και τα αμύγδαλα.

Στραγγίζουμε φυλώντας το ζουμί, τη μία κονσέρβα βύσσινα και τα ρίχνουμε και αυτά στην κρέμα.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στον πάτο παντεσπάνι βανίλιας και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία σάλτσα με τη μία κονσέρβα βύσσινο και το ζουμί που έχουμε κρατήσει, 1 κουτάλι ζάχαρη και το κορν φλάουερ.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το γλυκό μας.

 
Για το παντεσπάνι βανίλιας

4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο
λίγη βανίλια


Για τη γέμιση
5 στραγγιστά γιαούρτια
3 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
2 κούπες ασππρισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
250ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα και 3 κουτάλια ζάχαρη
2 κομπόστες βύσσινο
3/4 κούπας νερό
1 βανίλια ή 1 κουταλάκι αμαρέτο λικέρ
2 κουτάλια κορν φλάουερ
2 κουτάλια ζάχαρη (για τη σάλτσα)












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου