Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Πίτα με πατάτα και κολοκύθια

Υλικά για 6-8 άτομα 3 αβγά
250 γραμμάρια μυζήθρα
100 γραμμάρια σπανάκι
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια βούτυρο

 


 



200 γραμμάρια μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
1 φύλλο σφολιάτας
300 γραμμάρια πατάτες
300 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
300 γραμμάρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και έπειτα τις κόβετε σε μικρούς κύβους. Τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίξτε την κολοκύθα μαζί με τα μανιτάρια και σόταρε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο. Στο τέλος πρόσθεσε και το σπανάκι να μαραθεί.

Κόβετε και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και σόταρε επίσης να πάρουν λίγο χρώμα. 

Ανακατέψτε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν όλα μαζί. Αδειάστε το έτοιμο φύλλο σε ένα μακρόστενο ταψί και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο.

Τρύπησε το φύλλο σε διάφορα σημεία με μία οδοντογλυφίδα.

Απλώστε το μείγμα με τα υλικά και περιχύστε με κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε και ρίξε από πάνω το δενδρολίβανο και ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντιστάσεις. 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου