Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Χοιρινό κότσι με μπύρα



Υλικά
Χοιρινό κότσι (700 γραμμάρια ανά άτομο)
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπέρια ολόκληρη





Αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλάκι θυμάρι
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουτάκι μπύρα


Εκτέλεση
Στο νεροχύτη της κουζίνας μας πλένουμε πολύ καλά το κρέας. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας κι ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μέσα το κότσι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Καλό είναι να σκεπάζεται από τη μαρινάδα, αλλιώς το γυρίζουμε μια δυο φορές.


Τοποθετούμε το κότσι στη γάστρα και στραγγίζουμε από πάνω μέρος της μαρινάδας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον αέρα για άλλες 2 έως 2 1/2 ώρες.


Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε από το υγρό της μαρινάδας και γυρίζουμε περιοδικά το κρέας. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κρέας μας και σε ένα κατσαρολάκι δένουμε με λίγο κορν φλάουρ τη σάλτσα και σερβίρουμε.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου