Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πιλάφι με αγκινάρες

Υλικά για 4-6 άτομα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι βούτυρο
300 γραμμάρια ρύζι
αλάτι, πιπέρι
5-6 φλιτζάνια ζωμό κρέατος


 




6 φρέσκιες αγκινάρες
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια. 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό με αλάτι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Pίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου