Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Πουρές από αρακά

Υλικά για 4-6 άτομα 100 γραμμάρια ανθότυρο
1/2 κούπα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι αρακάς


 






1 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά σε υψηλή θερμοκρασία σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά και τον στραγγίζουμε.

Ρίχνουμε στο μίξερ τον αρακά μέχρι να λιώσει, και προσθέτουμε το σκόρδο, το ανθότυρο, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας.

Για να σερβίρουμε τον πουρέ αρακά, τον βάζουμε σε μικρά μπολάκια ή τον σερβίρουμε στα πιάτα σαν γαρνιτούρα. 

Αυτή η συνταγή για πουρέ αρακά είναι πολύ εύκολη, και μπορεί να συνοδέψει πιάτα με ψάρι, κρέας ή για συνοδευτικό σε έναν μπουφέ.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου