Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Κεφτέδες θαλασσινών

Υλικά για 4-6 άτομα 500 γραμμάρια καλαμαράκια
500 γραμμάρια χταπόδι
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


 



αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα





Εκτέλεση
Κόβουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε τους κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου