Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Γλυκό ψωμί με γέμιση μερέντα

Υλικά για 4-6 άτομα 1 αυγό
3/4 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο


 




2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιά σε σκόνη


Για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι φουντούκι τριμμένο
2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγό, βούτυρο και ανακατεύουμε τα υλικά μας, ρίχνοντας σταδιακά το γάλα και ζυμώνοντας μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. 

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Διαφορετικά, την αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε στις άκρες, στη μία πλευρά του φύλλου, μικρές κάθετες λωρίδες. Βάζουμε μερέντα και πασπαλίζουμε με φουντούκια το υπόλοιπο φύλλο.

Τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια παίρνουμε μία-μία λωρίδα και τη βάζουμε πάνω στο ρολό με λίγο κενό μεταξύ τους και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει ή σε ζεστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
 
Βάζουμε σε λαδόκολλα το ψωμί μας, αλείφουμε με αυγό ή γάλα το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά. 
















Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου