Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Ραβανί με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά για 4-6 άτομα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
10 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

 


 




2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό


Για την επικάλυψη σοκολάτας
1 ποτήρι νερό
1 ποτηράκι κονιάκ
Σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ


Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε φρυγανιά, κανέλα, μπέικιν πάουντερ και αμύγδαλα.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια του και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει το ραβανί, το περιχύνουμε με το σιρόπι καυτό. 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 1 ποτήρι νερό,1 ποτηράκι κονιάκ και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Ρίχνουμε την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη πηχτή κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο ραβανί μας. 










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου