Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Κουνέλι με ρύζι στο φούρνο


Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουνέλι περίπου 1 κιλό
3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
1 κεφάλι σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 




200 γραμμάρια μανιτάρια
200 γραμμάρια καλαμπόκι
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κούπες ρύζι καρολίνα (για 4 άτομα), αν θέλουμε για λιγότερα μειώνουμε την ποσότητα
1 πρέζα αλάτι



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, εν συνεχεία πλένουμε το κουνέλι, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, τοποθετώντας στην κοιλιά το δεντρολίβανο και 2 σκελίδες σκόρδο.

Περιχύνουμε το κουνέλι με το λάδι και το κρασί και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σκελίδες χωρίς να τις καθαρίσουμε από τις φλούδες. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βράζουμε το ρύζι στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί προσθέτουμε έναν κύβο βοδινού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος μας, έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα μανιτάρια ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε το καλαμπόκι, το αφαιρούμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά) και είναι έτοιμο. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου