Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Ριζότο με αρακά

Υλικά για 2-4 άτομα 1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένου (1.000 γραμμάρια)
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι ή καρολίνα


 



2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι, αλατίζουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, για περίπου 15 λεπτά. 

Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου