Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Γεμιστό αρνί

Υλικά για 4-6 άτομα
Χυμός ντομάτας
Ψίχα ψωμιού
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Χονδρό αλάτι, πιπέρι

 


 


200 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών από μπαχάρι, κανέλα και κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
1 αρνάκι
2 κιλά ρύζι
½ κιλό συκωτάκια
3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας





Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνετε αλατισμένο νερό και πλένετε το αρνί. Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια .Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτετε το ρύζι.

Διαλύετε τον πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας, το μείγμα μπαχαρικών και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες. Γεμίζετε την κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε την κοιλιά, αλείφετε με το μείγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.

Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Ανά διαστήματα το περνάτε με λίγο βούτυρο ενώ το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου