Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Πίτσα με μανιτάρια και φέτα

Υλικά για 4-6 άτομα 400 γραμμάρια ζύμη εμπορίου για πίτσα
1 κιλό κρεμμύδι
5 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς

 


 

Λίγο ελαιόλαδο
Θυμάρι
150 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμμάρια σαλάμι μπύρας
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ψήνετε για 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το έτοιμο ζυμάρι και χτυπάτε με το πιρούνι.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές, τις φέτες από σαλάμι, τα μανιτάρια και πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και παρμεζάνα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου