Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα

Υλικά για 4-6 άτομα 300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
λίγο λικέρ της αρέσκειας σας
200 γραμμάρια μαρμελάδα της αρέσκειας σας
1 πρέζα αλάτι


 




1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
150 γραμμάρια βούτυρο


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αβγά. Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα κύκλου κόβετε τη ζύμη.

Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ, ένα μικρότερο κύκλο στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν ο δεύτερος κύκλος μπισκότου.

Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στα μεγάλα και ολόκληρα κυκλικά μπισκότα, στο κέντρο τους.

Ρίχνετε πάνω τους τα μικρά κυκλικά μπισκότα, ώστε να φαίνεται στο κέντρο ένας κύκλος από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.

Βάζετε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς με πάνω και κάτω αντίσταση, για 10 λεπτά.
Ταιριάζει πάρα πολύ με μαρμελάδα κεράσι. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου