Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Σπιτική κις λορέν

Υλικά Για 4-6 άτομα Για τη ζύμη
350 γραμμάρια αλεύρι
145 γραμμάρια βούτυρο
Ένα αυγό
Μία πρέζα αλάτι
Δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος





Για τη γέμιση
200 γραμμάρια μπέικον κομμένο μικρούς κύβους
240 ml κρέμα γάλακτος
240 ml γάλα
Τέσσερα αυγά
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι


Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία. Την χωρίζουμε σε 8 μέρη και τις ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα. Βουτυρώνουμε 8 φόρμες για τάρτα και στρώνουμε μέσα τη ζύμη.
Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τις φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.

Σκεπάζουμε ολόγυρα τις άκρες τους με λίγο αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση
Βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Το μοιράζουμε στις τάρτες. Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Μοιράζουμε την κρέμα στις τάρτες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά και τις σερβίρουμε.







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου