Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Κανελόνια με κιμά και μπέικον

Υλικά για 4-6 άτομα 

120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
 



20 βρασμένα κανελόνια
200 φρυγανιά τριμμένη
250 ml μαγιονέζα


Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κανελόνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.

Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα κανελόνια, την καθαρίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.

Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την μαγιονέζα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.

Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια.

Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τα πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου