Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών

Υλικά για 6-8 άτομα 1 κουτί λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (3 σειρές)
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
αλάτι

 


πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βασιλικό
½ κουταλάκι θυμάρι
1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
νερό


Για την κρέμα τυριών
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
2 κούπες καφέ τυρί φέτα τριμμένη
μισή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
½ φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο (ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας)


Εκτέλεση
Για την κρέμα τυριών
Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε δυνατά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Για τα λαζάνια
Ετοιμάζουμε αρχικά τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό και κρασί. Αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα και περίπου 1 ποτήρι νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.

Εάν τα λαζάνια χρειάζονται βράσιμο, βράστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν ετοιμαστούν, βάλτε τα σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ταψί ή πυρέξ αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό ξεκινώντας από τα λαζάνια. Βάζουμε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση με το τυρί ώστε να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσουμε με λαζάνια.

Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά. 








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου