Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Γεμιστές πατάτες με τόνο και τυρί

Υλικά για 4-6 άτομα
  8 μεγάλες πατάτες (περίπου 2 1/4 κιλά)
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (1/4 ραβδί), λιωμένη
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κούπες τονοσαλάτα

 


1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ (περίπου 112 γραμμάρια)


Εκτέλεση

 
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε μια σχάρα στη μέση.
Καθαρίστε κάθε πατάτα με αρκετό νερό και ένα σφουγγάρι για να φύγει το περιττό χώμα. Βάλτε τις πατάτες άμεσα στο ράφι του φούρνου και ψήστε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και το μαχαίρι τις διαπερνά εύκολα.

Κρατήστε προθερμασμένο το φούρνο.

Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, βγάλτε τη σάρκα της πατάτας, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό πάχος.

Κρατήστε τη σάρκα της πατάτας για άλλη χρήση. Βουρτσίστε τα εσωτερικά, με το λιωμένο βούτυρο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Επαναλαμβάνετε και από την εξωτερική πλευρά της πατάτας. Ξανά βάζετε τις πατάτες στον φούρνο και φουρνίζετε για 2 – 3 λεπτά το πολύ.

Χωρίστε τη τονοσαλάτα ομοιόμορφα στις πατάτας και πασπαλίστε την κάθε μία με τυρί. 

Τοποθετήστε στη σχάρα και ψήστε μέχρι το τυρί μέχρι να λιώσει, για περίπου 4 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως. 








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου