Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τάρτα με λιαστή ντομάτα και φέτα


Υλικά για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 αβγά χτυπημένα






½ κουταλιά της σούπας βασιλικό
ανάλογο αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.

Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αυγά, φέτα, λιαστές ντομάτες ψιλό κομμένες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού δούμε ότι είναι έτοιμο το μείγμα μας τότε απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτας, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη σφολιάτας.


  Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου