Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Ριγκατόνι με σάλτσα κιμά

Υλικά για 2-4 άτομα
  1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
2 φλιτζάνια τσαγιού ριγκατόνι ζυμαρικό
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο

 


2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο


Εκτέλεση

 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και τα ζυμαρικά. Βράζετε για 8 λεπτά.
Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα να γίνει κρέμα με τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε το παστίτσιο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε το υπόλοιπο τυρί. 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου