Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Πατάτες φούρνου με πάπρικα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

10 πατάτες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
 


1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα


Εκτέλεση

Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν. Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».

Όταν το μείγμα γίνει μια χρυσαφί καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.

Ταιριάζει με μεθυσμένη τηγανιά μοσχαράκι. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου