Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μάφινς με σταφίδες

Υλικά για 4-6 άτομα

1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
 


1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο 
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή


Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Σε ταψάκι για μικρά κέικ βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 25 λεπτά. 









Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου