Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Μπράουνις με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις
-30 γραμμάρια κακάο άγλυκο, σκόνη
-45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-100 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας



-50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ 
-200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
-180 γραμμάρια βούτυρο
-Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
-3 αυγά και 1 κρόκο
-150 γραμμάρια λευκή ψιλή ζάχαρη

Για την επικάλυψη

-1 στικ βούτυρο 114 γραμμάρια, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
-⅓ φλιτζάνι μερέντα
-2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
-4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
-1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση

Για τα μπράουνις
Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει μπαιν-μαρί.

Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν.

Ρίχνετε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ελέγχετε με πιρούνι.

Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5΄ακόμη στο φούρνο.
Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Για την επικάλυψη

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, μερέντα, και φυστικοβούτυρο σε υψηλή σκάλα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και να χαμηλώνετε την σκάλα του μίξερ για να μην πεταχτεί το μείγμα έξω.

Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το ή κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το αλείψετε πάνω από τα μπράουνις.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου