Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Σπαγγέτι με κρέμα γάλακτος και μπέικον

Υλικά για 2-4 άτομα

½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι νούμερο 6
125 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμάρια βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 15%
Αλάτι



Πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη για σερβίρισμα


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Για να βράσουμε τα μακαρόνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, τα αφήνουμε να βράσουν 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.

Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε από το σουρωτήρι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.

Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια, στη συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Στο τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και η καρμπονάρα είναι έτοιμη. 







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου