Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και κρεμμύδι

Υλικά για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα

200 γραμμάρια φρέσκα φύλλα σπανάκι
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
15 φρέσκα φύλλα ρόκας
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε φέτες




Για τη σως

3 κουταλιές της σούπας χυμό από γκρέιπφρουτ
½ κουταλιά γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι


Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά.

Για τη σως

Μέσα σ’ ένα σέικερ του στιγμιαίου καφέ ρίξτε το λεμόνι, το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπήστε καλά να διαλυθεί το αλάτι.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε το μείγμα γρήγορα και δυνατά. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να κάνετε μ’ ένα μικρό μίξερ.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου