Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Μακαρονόπιτα με κιμά και μπεσαμέλ

Υλικά

Για το φύλλο

500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά



2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βούτυρο

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια πέννες
2 φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα κιμά
2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο


Εκτέλεση

Για το φύλλο

Αρχικά πρέπει να χτυπήσουμε στο μίξερ τα αυγά, τον κρόκο αυγού, 150 γραμμάρια βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο.

Σταδιακά, ενώ χτυπάμε ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Στη διάρκεια του χρόνου αυτού γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και ρίχνουμε μια κοφτή κουταλιά αλάτι.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τις πέννες, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μέσα στις πέννες 2 φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα κιμά, 2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ και 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο. Ανακατεύουμε τις πέννες με τις σάλτσες και το τυρί.

Για τη συναρμολόγηση

Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα. Χρησιμοποιώντας τα 2/3 της ζύμης που φτιάξαμε ανοίγουμε φύλλο και το στρώνουμε στη φόρμα.

Αδειάζουμε μέσα τη μισή γέμιση ζυμαρικών. Δημιουργούμε μια στρώση με τον υπόλοιπο κιμά και από πάνω άλλη μια στρώση με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Τελειώνουμε με μια στρώση ζυμαρικών.

Ανοίγουμε ένα δεύτερο φύλλο με την υπόλοιπη ζύμη και με αυτό καλύπτουμε από πάνω την πίτα. Ενώνουμε τις άκρες της πίτας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 60 λεπτά.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου