Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σως και ρύζι

Υλικά

Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
1 πιπεριά πράσινη καυτερή, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές κόκκινε, σε λωρίδες



Ανανά χοντροκομμένο
8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σως
4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
1 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
1 τζούρα αλάτι

Για το σερβίρισμα

1 κούπα ρύζι μπασμάτι


Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο με τη γλυκόξινη σως

Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο, το κόβετε σε κύβους και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή στο τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.

Έπειτα, προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε καλά.

Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.

Για το σερβίρισμα

Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ

Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου