Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Σουφλέ με πέννες και τυριά

Υλικά

Για 4-6 άτομα

- 500 γραμμάρια πέννες
- 400 γραμμάρια φέτα
- 100 γραμμάρια ρεγκάτο
- 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
- 8-10 φέτες γκούντα


- 2 κρέμες γάλακτος light 150 ml η κάθεμια
- 4 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα για σερβίρισμα


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση με μίση κουταλιά αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε το νερό, της ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και της ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών και το μπέικον. Πάνω από τις πέννες τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω για μισή ώρα περίπου. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο δυόσμο.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου